Arva har montert rundt 40 DLR-sensorer fra Heimall Power i sitt regionalnett, Foto: Arva

Med temperatursensorer og tøffere belastning på gjenværende linje unngikk Arva å utløse systemtjenester under vedlikehold ved to anledninger.

Fra Statnetts overliggende transmisjonsnett forsynes Salten-regionen og Bodø by hovedsakelig via to hovedoverføringslinjer på 132 kV. Disse eies av det regionale nettselskapet Arva AS og Elkem ASA. Dette er i prinsippet en såkalt redundant forsyning etter prinsippet N–1. Det vil si at om den ene linjen faller ut, skal den...
Artikkelen er 851 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.