Store deler av Kjensvatnet i Rana er tørrlagt etter et lukehavari i kraftverket. Innsendt foto.

Ei fastkilt luke i Kjensvatn kraftverk fører til at Statkraft ikke klarer å overholde reguleringsbestemmelsene. Naturvernforbundet reagerer og krever svar fra NVE.

Overfor Energiteknikk uttrykker kraftverksjef Marianne Fineide forståelse for folks bekymring. Luka mellom Kjensvatnet og Akersvatnet står bom fast i halvåpen stilling. Kraftverksjef Marianne Fineide. Foto: Statkraft – Feilen oppsto plutselig, vi får den verken opp eller igjen. Dette er en uønsket situasjon som har høy prioritet....
Artikkelen er 656 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.