DLR-sensoren montert på Statnetts 300 kV ledning på Hamang. Foto: Atle Abelsen

Statnett tester hvordan de kan drifte flaskehalser og problemområder etter de reelle forholdene i nettet.

Ved å bruke såkalte DLR-sensorer på linene, som overvåker blant annet temperatur, og overvåke nøye hvordan forholdene utvikler seg, kan Statnett transportere gjennomsnittlig 40 prosent mer strøm gjennom deler av transmisjonsnettet enn hva de konservative kapasitetsgrensene skulle tilsi. Dette kalles Dynamisk Linjerating, forkortet til DLR. – Våre analyser så langt,...
Artikkelen er 1224 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.