montører
Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

«Frivillige» vaktordninger ivaretar ikke nettselskapenes beredskapsplikt, advarer El og IT Forbundet, som også etterlyser en nasjonal leverandørindustri.

Totalberedskapskommisjonen påpeker i sin rapport at nettselskapene har inngått beredskapsavtaler med lokale entreprenører for å ivareta selskapets beredskapsplikt for å håndtere større utfall i ekstraordinære situasjoner, som for eksempel ekstremvær. El og IT Forbundet advarer i et høringsinnspill mot disse avtalenes innretning. «Det som ikke fremkommer, er at disse beredskapsavtalene...
Artikkelen er 267 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.