heggvin
Fra byggingen av Norges største datasenter på Heggvin på grensen mellom Løten og Hamar på Hedmarken. Foto: Green Mountain

NVE mener Green Mountain kan ha brutt energiloven, og arbeidet med selskapets transformatorstasjon ved Hamar er midlertidig stanset.

Det melder Hamar Arbeiderblad.

Ifølge Green Mountains administrerende direktør Svein Atle Hagaseth har selskapet i praksis fått pålegg fra NVE om å stanse arbeidet med å bygge sin transformatorstasjon.

– Årsaken til pålegget er at vi enda ikke har fått godkjent konsesjonssøknaden vår til NVE. Den er fortsatt til behandling, sier Hagaseth til avisen.

Green Mountain bygger et datalagringssenter for TikTok på Heggvin på grensa mellom Hamar og Løten på Hedmarken.

Green Mountain har ifølge NVE skrevet at de på egen tomt har gjort grunnarbeid, laget trafoceller, kontrollbygg og start på samleskinner.

«NVE konstaterer at igangsetting av anleggsarbeid for etablering av elektriske anlegg og tilhørende hjelpeanlegg uten konsesjon er brudd på energiloven § 3–1. NVE ser alvorlig på dette», skriver NVE ifølge Hamar Arbeiderblad.

Hagaseth mener derimot at de ikke har brutt loven.

– Vi mener vi har gjort det vi har lov til å gjøre, og NVE mener annerledes. Det er også derfor vi umiddelbart stanset arbeidet. Nå vil vi sende mer info om hva vi har gjort, sier han til Hamar Arbeiderblad.