roan
Bildet er tatt under byggingen av Roan vindpark. Foto: Vestas

Stengte veger ved transport av store kraft-komponenter gir dårligere tilgjengelighet og svekker evnen for beredskap ved utrykninger, svarer Statens vegvesen på kritikk fra krafttransportører.

På et seminar i regi av Fornybar Norge nylig kom det fram at transportører mener særnorske transportregler utgått på dato hemmer vindkraftutbyggingen i Norge. Regelverket åpner ifølge transportørene ikke for unntak for moderne transportutstyr, som brukes ellers i Europa, mens det tillater gamle metoder som sliter mer på veiene enn...
Artikkelen er 734 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.