Advokat Mathias K. Hauglid i advokatfirmaet Haavind etterlyser større engasjement i utviklingen av KI-relaterte standarder fra norske bransjeaktører. Foto: Haavind

Advokat Mathias K. Hauglid hos advokatfirmaet Haavind oppfordrer kraftbransjen til å sette seg inn AI Act, EU-forordningen om kunstig intelligens. Det haster.

EU-regler for kunstig intelligens er like rundt hjørnet. Kraftbransjen har kort tid for å få gjennomslag for sine krav. Allerede i 2024-2025 vil de første delene av EUs AI Act – eller KI-forordningen (kunstig intelligens) på norsk – tre i kraft for EUs medlemsland. Etter planen skal størsteparten av regelverket...
Artikkelen er 420 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.