Her på den svære tomten Gromstul i Skien skal det nye datasenteret til Google bygges. (Foto: Google)

7. februar gjorde Google det kjent at de starter på byggingen av et nytt datasenter i Skien, en investering på 600 millioner euro.

Senteret blir bygget på tomten i Gromstul. Når anlegget er operativt i 2026, er det anslått at det vil driftes på over 99 prosent karbonfri energi, skriver Google i en pressemelding. Det nye datasenteret vil være klargjort for fremtidig gjenbruk av overskuddsvarme til nytte for lokalsamfunnet. Ifølge Google vil datasenteret...
Artikkelen er 624 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.