gjosa
Gjosa på utbyggingsstrekningen Foto: Hanne Torsdatter Petlund/NVE

NVE har gitt konsesjon til å bygge Gjosa kraftverk i Sirdal kommune i Agder.

Vannkraftverket vil produsere 7,65 GWh. Det er Gjosa kraftverk AS som har fått konsesjonen. Gjosa kraftverk vil utnytte et fall på 204 meter i elva Gjosa. – Med gode avbøtende tiltak kan de negative virkningene for naturmangfoldet reduseres tilstrekkelig. Det gjør at Gjosa kraftverk vil bidra til fornybar energiproduksjon med...
Artikkelen er 166 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.