Nordlink
Inntrekk av NordLink-kabelen ved kysten av Tyskland. Arkivfoto: Statnett

Tapskostnaden oversteg flaskehalsinntektene i 10 prosent av timene på Nordlink i 2023.

Det går fram i Statnetts rapport fra systemansvarlige til RME om drift av kraftsystemet i Norge i 2023, som Energiteknikk har sett. Dette er en økning fra 8 prosent i 2022, men en nedgang fra hele 16 prosent i 2021. For de andre forbindelsene var andelen timer der tapskostnaden oversteg...
Artikkelen er 400 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.