F.v. energiminister Terje Aasland, Administrerende direktør Mari Sundli tveit i Forskningsrådet og forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel ga energiforskningen et nytt milliondryss i dag. Foto: Atle Abelsen

Forskningsrådet har tildelt åtte nye konsortier innen energiforskning 1,28 milliarder kroner over åtte år. Robusthet mot hacker-angrep er et av flere underliggende tema.

Administrerende direktør Mari Sundli Tveit i Forskningsrådet sier til Energiteknikk de nettopp også har utlyst midler til flere nye forskningssentre for utvikling av kunstig intelligens (KI), der blant annet cyber-sikkerhet er et sentralt tema. – Vi ønsker at de nye, fremtidige forskningssentrene for KI blant annet skal samarbeide bredden med...
Artikkelen er 666 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.