Hvaler kommune fikk de første AMS-målerne i landet. Nå blir de også først med neste generasjon smarte målere. Foto: Atle Abelsen

Fredrikstad Energi var først ute med smarte målere på Hvaler for snart 14 år siden. Nå må de byttes.

Allerede i 2010 startet Fredrikstad Energi Nett, som i dag er en del av Norgesnett AS, å installere landets første smarte energimålere hos kundene i øykommunen Hvaler. Etter 12–13 år i drift er Norgesnett nå i full gang med å planlegge å oppgradere disse 8000 målepunktene til framtidas AMS-system.. Mest...
Artikkelen er 602 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.