Oddmund Kroken, adm. dir. i Østfold Energi, Martin Vatne, direktør for strategi og forretningsutvikling i Østfold Energi og Fredrik Häger, daglig leder i Carbon Centric foran avfallsforbrenningsanlegget i Rakkestad. Foto: Østfold Energi

Selskapets avfallsforbrenningsanlegg i Rakkestad kan få anlegg som fanger 10.000 tonn CO2 per år.

Selskapet Carbon Centric, som spinner ut av Østfold Energi, vil bruke velprøvd teknologi for å bygge rimelige, nøkkelferdige og modulbaserte karbonfangstanlegg i avfallsforbrenningsanlegg. – Carbon Centric er et ektefødt barn av avfallsforbrenningsbransjen. Vi har modnet frem løsninger basert på bransjens egne behov og ønske om reduserte CO2-utslipp, sier Fredrik Häger,...
Artikkelen er 351 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.