oslo tinghus
Fortum og NorgesEnergi har tapt saken i Oslo Tingrett mot staten om rett til å selge en type strømavtaler RME ønsker avviklet. Foto: Mahlum/Wikimedia Commons

NorgesEnergi, Fortum Strøm og Fortum Markets har tapt rettssaken mot staten for å kunne fortsette å selge en type strømavtale med helt stabil pris.

  • Øyvind Zambrano Lie

Oppdatert med kommentar fra Fortum.

Det melder VG.

Som Energiteknikk tidligere har omtalt, har Reguleringsmyndigheten for Energi (RME) pålagt flere selskaper å avvikle en type strømavtaler som går ut på at kunden betaler den samme summen hver måned.

RME mener avtaletypen ikke er i tråd med regelverket for fakturering. NorgesEnergi, Fortum Strøm og Fortum Markets var uenig, og tok derfor staten til retten og krevde å få fortsette å selge avtalene, noe Forbrukerrådet har vært svært kritisk til. Alle selskapene er eid av Fortum.

I en fersk dom fra Oslo tingrett kommer det fram at staten ved Energiklagenemnda frikjennes, og at strømselskapene må betale 109.200 kroner i saksomkostninger, skriver VG.

Fortum vil ennå ikke si om de vil anke dommen.

«Nå vil vi bruke litt tid på å gå gjennom dommen og deretter vurdere neste steg. Vi er selvfølgelig skuffet over dommen og at myndighetene forbyr en tjeneste som kundene våre etterspør og setter pris på», skriver selskapets kommunikasjonsavdeling til Energiteknikk.

NorgesEnergi viser til sin eier Fortums kommentar.