mongstad
Slik så Energiverk Mongstad ut høsten 2009, da det ble satt i prøvedrift og folk ennå hadde tro på gasskraftens fremtid i Norge. Foto: Dong Energy

Har bedt NVE om å få inngå avtale med Equinor raskt, slik at 110 MW produksjonskapasitet fra gasskraftverket kan stå klar i vinter.

Oppdatert med svar fra NVE. Som Energiteknikk kunne melde i sommer, har Statnett vært i dialog med Equinor om muligheten for å utnytte Energiverk Mongstad (EVM) som et virkemiddel for å håndtere en eventuelt svært anstrengt kraftsituasjon (SAKS). «Som følge av dette ønsker vi allerede nå å informere om at...
Artikkelen er 614 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.