Olkiluoto 3
Olkiluoto 3-reaktoren på den finske vestkysten. Foto: TVO

Med optimal drift og pumpehjul med mer robuste mål kan feilen unngås i framtiden, opplyser eieren TVO.

I oktober ble det oppdaget sprekker i impellerne (pumpehjulene) i matevannspumpene på Olkiluoto 3-reaktoren i Finland. Disse pumpene brukes til å pumpe vann fra matevannstanken inn i dampgeneratorene. Undersøkelsene av skadene er nå i hovedsak avsluttet, og eieren Teollisuuden Voima Oyj (TVO) opplyser at sprekkene i impellerne mest sannsynlig har...
Artikkelen er 401 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.