Klemetsrud
Hafslund Oslo Celsios avfallsforbrenningsanlegg på Klemetsrud i Oslo. Foto: Hafslund Oslo Celsio

Regjeringen vil øke avgiften for avfallsforbrenning kraftig. Hafslund Oslo Celsio ber regjeringen ilegge avgift også på avfall som eksporteres. Hvis ikke, kan avfallseksporten til Sverige øke.

  • Øyvind Zambrano Lie

Regjeringen har i forslaget til statsbudsjett for 2024 foreslått å heve avgiften på avfallsforbrenning til 882 kroner for hvert tonn fossil CO2 som slippes ut, en økning på 85,3 prosent. – Dette forslaget vil føre til en dramatisk forverring av rammevilkårene til de norske avfallsforbrennings-aktørene som yter helt nødvendige tjenester...
Artikkelen er 379 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.