gravdalen
Visualisering av Gravdalen kraftverk, som vil bygges inne i fjellet. Illustrasjon: Hywer

Skal bruke elektrisk tunellboremaskin for å redusere CO2-utslippene.

Gravdalen kraftverk i Lærdal kommune fikk først konsesjon i 2015, men lave og fallende kraftpriser gjorde lønnsomheten utfordrende. I fjor sa myndighetene nei til Østfold Energis søknad om å få nedskalere kraftverket til under grensen til grunnrenteskatt på 10 MVA for å bedre lønnsomheten. Nå har Østfold Energi besluttet at...
Artikkelen er 277 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.