svensk m ast
Foto: Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Det innebærer «aksept av at Statnett kan sette handelskapasitet av andre hensyn enn driftssikkerhet, og slik bruke dette som et virkemiddel til å påvirke kraftprisene», hevder Statkraft og Hafslund Eco.

I et varsel om vedtak 5. februar i år skriver Energiklagenemda at deres foreløpige vurdering er at klagerne Statkraft og Hafslund Eco Vannkraft ikke har rettslig klageinteresse i saken om at Statnett strupte eksporten til Sverige på tampen av 2021. Bakgrunnen for at Statnett reduserte eksportkapasiteten kraftig mellom NO1 og...
Artikkelen er 716 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.