Alcoa Mosjøen er en av aktørene som kan trenge ny kraft, ifølge ny rapport.
Foto: Alco

Men mer vindkraft kan sikre at regionen fortsatt blir attraktiv for den kraftkrevende industrien.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Helgeland er en region med høy kraftproduksjon, svært høyt industrielt kraftforbruk og med et kraftoverskudd i et normalår. Kraftproduksjonen i regionen var i 2017 på ca. 7,2 TWh, mens forbruket lå på om lag 6,1 TWh, noe som gir et kraftoverskudd på 1,1 TWh. Nå kan imidlertid regionen gå inn...
Artikkelen er 439 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.