Fra åpningen av Dalen – Veland- Hjelmeland, konsernsjef Eimund Nygaard i Lyse (t.v.), konstituert administrerende direktør Marianne Frøystad Ånestad i Lnett, og klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. Foto: Lnett

Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen tente lys for å markere at nytt overordnet strømnett i Hjelmeland og Strand kommuner er satt i drift et halvt år før tiden.

Under den offisielle åpningen torsdag poengterte klima og miljøministeren blant annet at strømnettet er nøkkelen for at vi skal lykkes med næringsutvikling og redusere klimautslipp gjennom overgang fra fossil til fornybar energi, ifølge en pressemelding fra LNett. Det er bygget 30 km ny kraftledning mellom Dalen, Veland og Hjelmeland, samt...
Artikkelen er 690 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.