Det kan bli langt billigere å elektrifisere Nordlandsbanen enn først antatt. Foto: David Gubler/Wikimedia Commons

Elektrisk drift av alle tog på Nordlandsbanen kan oppnås for en firedel av prisen, hvis man bruker del-elektrifisering og tog med batteripakker, viser nye beregninger.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

Den 729 kilometer lange Nordlandsbanen fra Trondheim til Bodø er banen med størst trafikk med dieseltog i Norge. En full elektrifisering av Nordlandsbanen vil bli kostbar, ferske beregninger tilsier en prislapp på om lag 14 milliarder kroner. Men del-elektrifisering blir langt billigere, ifølge en melding på Jernbanedirektoratets netetside. Bakgrunnen er at...
Artikkelen er 169 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn, må du være abonnent.

Du får fri tilgang til energiteknikk.net i én uke eller i tre måneder hvis du tegner korttidsabonnement (betaling med kort). Ved å klikke på ”kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster, og du kan velge det som passer. Ved å bestille abonnement nå, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen..