Det kan bli langt billigere å elektrifisere Nordlandsbanen enn først antatt.
Foto: David Gubler/Wikimedia Commons

Elektrisk drift av alle tog på Nordlandsbanen kan oppnås for en firedel av prisen, hvis man bruker del-elektrifisering og tog med batteripakker, viser nye beregninger.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

Den 729 kilometer lange Nordlandsbanen fra Trondheim til Bodø er banen med størst trafikk med dieseltog i Norge. En full elektrifisering av Nordlandsbanen vil bli kostbar, ferske beregninger tilsier en prislapp på om lag 14 milliarder kroner. Men del-elektrifisering blir langt billigere, ifølge en melding på Jernbanedirektoratets netetside. Bakgrunnen er at...
Artikkelen er 169 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.