Som en følge av mulige COVID-19 forsinkelser i byggingen av vindkraftprosjekter ber Wind Europe regjeringer om å være fleksible i håndtering av regler og restriksjoner.
Foto: ABB

Tiltak knyttet til korona-smitten vil sannsynligvis forsinke bygging av nye vindpark-prosjekter. Det kan gjøre at avtalte frister ikke innfris, og påføre utbyggerne økonomiske reaksjoner.

  • Tekst logo
  • Tore Halvorsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Koronaviruset hindrer internasjonal handel. Dette skaper blant annet problemer for den internasjonale vindkraftindustrien, som er avhengig av at de europeiske og globale foryningskjedene for råvarer og komponenter fungerer, ifølge en pressemelding fra Wind Europe. Foreløpig har viruset hatt liten effekt på leveranser til pågående vindkraftprosjekter. De første logistiske forsinkelsene i forsyningskjeden er imidlertid...
Artikkelen er 65 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.