Strøm fra vind og sol er ikke tilstrekkelig for at Danmark kan nå målet om 70 prosent reduksjon av klimagasser innen 2030.
Foto: Energinet

70 prosent reduksjon av klimagassene i Danmark innen 2030 er mulig å nå, men ikke utelukkende gjennom en økende grad av elektrifisering.

  • Tekst logo
  • Tore Halvorsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Det går fram i en ny analyse i regi av danske Energinet. Analysen slår fast at om Danmark skal nå sitt klimamål i 2030, og klimanøytralitet på lang sikt, er det ikke nok at strøm fra sol og vind erstatter bensin og diesel i personbiler, skyver naturgass, kull og olje ut av...
Artikkelen er 147 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.