Førsteamanuensis Kaspar Vereide ved NTNU og forsker Linn Emelie Schäffer ved Sintef Energi presenterte forskningen på ekstreme oppgraderinger i Mandalsvassdraget under Produksjonsteknisk konferanse i Trondheim mandag. Foto: Øyvind Lie
Foto: Øyvind Lie

I en skrivebordstudie avdekket forskere et stort potensial for flere nye og svært interessante prosjekter i Mandalsvassdraget.

  • Tekst logo
  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Gjennom det ettårige prosjektet AlternaFuture i forskningssenteret Hydrocen har en tverrfaglig gruppe forskere funnet et stort potensial for en rekke nye prosjekter med et betydelig pumpekraftpotensial og med muligheter for å forbedre miljøet for fisk og planter i det sterkt regulerte Mandalsvassdraget. Et av prosjektene, et nytt flomkraftverk, har også...
Artikkelen er 795 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.