Mange steder i landet ligger det i år til rette for en større vårflom enn normalt ifølge analyser fra NVE. Bildet viser flomsituasjon fra elven Driva i 2018
Foto: NVE

I år er det sannsynlig med en større enn normal vårflom mange steder i landet, ifølge NVE.

  • Tekst logo
  • Tore Halvorsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Dette gjelder alle landsdeler med elver som kommer fra indre strøk, spesielt i Nord-Norge. I Sør-Norge gjelder det først og fremst elver som har en stor andel av dreneringsområdet over 500–700 moh. I Nord-Norge gjelder det også elver med lavereliggende dreneringsområde, ifølge en pressemelding fra NVE. Snømengdene er det viktigste grunnlaget for å si...
Artikkelen er 201 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.