Elektrifisering av Nesoddfergene kutter utslipp.
Foto: ABB

Tre av Nesoddfergene i Oslo bygges om til batteridrift med kraftløsninger fra ABB.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Kongen og Dronningen seiler allerede utslippsfritt. Over påske skal også Prinsen gjøre det. Ifølge Ruter vil elektrifiseringen av de tre fergene kutte utslipp av 20 tonn NOx og 6000 tonn CO2 årlig, noe som tilsvarer å fjerne rundt 3000 fossildrevne biler fra veiene. Westcon Power & Automation er systemleverandør og integrator for...
Artikkelen er 164 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.