NGKU bygger spesialkonstruert inntak til Mork kraftverk i Lærdal.
NGKU bygger spesialkonstruert inntak til Mork kraftverk i Lærdal.
Foto: Norsk Grønnkraft

Skal håndtere store krefter i Erdalsvassdraget.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

[abform_energi]
På Mork i Lærdal kommune nesten innerst i Sognefjorden er NGKU i full gang med et spesialkonstruert inntak til kraftverket de bygger for Hafslund E-CO. Kraftverket utnytter et fall på 226 meter og får en peltonturbin med 5,5 m3/s slukeevne. Beregnet årsproduksjon blir om lag 42 GWh årlig. Vannveien er ca. 3 kilometer lang...
Artikkelen er 69 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.