Bildet viser Rocksavage gasskraftverk (740 MW) i Cheshire i England. Operatøren er Intergen, som må betale bot for markedsmanipulasjon.
Foto: Peter Gordois/Wikimedia Commons

Av det britiske kraftmarkedet.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Den britiske myndigheten for gass- og kraftmarkedene (Ofgem) har bestemt at det amerikanske selskapet InterGen må betale 37,2 millioner pund, eller om lag 500 millioner norske kroner, for å ha manipulert det britiske engrosmarkedet for kraft og dermed ha brutt EU-reguleringen på dette området (REMIT). Det går fram i en...
Artikkelen er 254 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.