Foto: Hydro/Anders Vindegg

OED har gitt Hydro Aluminium konsesjon til å bygge Øyane kraftverk og Illvatn pumpekraftverk i Luster kommune.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

Tiltakene innebærer opprustning- og utvidelse av de allerede regulerte Fortun-Grandfastavassdragene. Øyane kraftverk vil gi en årlig produksjon på 66 GWh. Illvatn pumpekraftverk vil gi en årsproduksjon på 113 GWh. – Dette er et godt eksempel på hvordan vi kan utnytte et vassdrag som allerede er bygd ut for vannkraft på...
Artikkelen er 321 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.