mongstad
BKK, Equinor og Air Liquide har hatt planer om å bygge hydrogenfabrikk på Mongstad ved Bergen. Foto: Dag Erik Hagesaeter/Wikimedia Commons
Foto: Dag Erik Hagesæter/Wikimedia Commons

Ved Bergen.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

Sammen med Equinor og det franske selskapet Air Liquide planlegger BKK å danne et konsortium for å levere hydrogen til både hurtigbåter, ferger, kontainerskip og cruiseskip på Vestlandet. I den forbindelse bestilte nettselskapet i området, BKK Nett, nettkapasitet til 30 MW på Mongstad i Liindås kommune nord for Bergen. 80...
Artikkelen er 367 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.