Gassprosesseringsanlegget på Kårstø i Rogaland kan bli elektrifisert. Foto Foto: Øyvind Hagen/Gassco
Foto: Øyvind Hagen/Gassco

Men trenger kjapp nett-avklaring på Haugalandet.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Kårstø er knutepunkt for norsk gasstransport og samtidig et av Norges største punktutslipp av CO2 med anslagsvis 1,2 millioner tonn per år. Som Energiteknikk har omtalt, har det i lang tid vært arbeidet med et prosjekt om del-elektrifisering som vil kutte om lag en tredel av utslippene fra anlegget. Investeringen...
Artikkelen er 462 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.