Gassprosesseringsanlegget på Kårstø i Rogaland kan bli elektrifisert. Foto Foto: Øyvind Hagen/Gassco
Foto: Øyvind Hagen/Gassco

Men trenger kjapp nett-avklaring på Haugalandet.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Kårstø er knutepunkt for norsk gasstransport og samtidig et av Norges største punktutslipp av CO2 med anslagsvis 1,2 millioner tonn per år. Som Energiteknikk har omtalt, har det i lang tid vært arbeidet med et prosjekt om del-elektrifisering som vil kutte om lag en tredel av utslippene fra anlegget. Investeringen...
Artikkelen er 462 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.