datasenter
OED vil pålegge datasentere å utrede bruk av spillvarmen, men ikke tvinge dem til å utnytte den. Illustrasjonsfoto: Google

Regjeringen vil oppheve Stortingets vedtak.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

[abform_energi]
I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å oppheve Stortingets vedtak om å innføre full elavgift for utvinning av kryptovaluta i store datasentre. Vedtaket er ikke iverksatt, i påvente av nødvendig avklaring med Eftas overvåkingsorgan ESA om forholdet til statsstøttereglene. «Usikkerheten og mangelen på forutsigbarhet som næringen opplever nå, er uheldig. Å...
Artikkelen er 111 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.