Strømforbruk i kilowattimer per døgn ved norske overnattingssteder i mars i år (rød kurve) og i fjor (blå kurve). For overnattingssteder var forbruket per døgn de første 7 dagene i 2020 på nivå med de samme dagene i 2019 (ca.3,2 millioner kilowattimer (GWh) per døgn). De siste 7 dagene i 2020 var strømforbruket derimot over en tredel lavere enn i 2019 (1,8-1,9 GWh/døgn i 2020 mot 2,7-3 GWh/døgn i 2019) Illustrasjon: Statnett

Men totalt forbruk ligger på vanlig nivå.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Strømforbruket innen kultur og underholdning, sport og fritid og servering og overnatting er sterkt redusert etter at smitteverntiltak ble innført, viser tall fra Elhub, skriver Statnett i en melding på sin nettside. Det totale strømforbruket i Norge i mars i år (13,5 TWh) var imidlertid på nivå med forbruket samme måned...
Artikkelen er 249 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.