Mongstad i Lindås kommune.
Foto: Øyvind Hagen/Equinor

Mongstad Industripark er valgt som lokasjon for det som kan bli Norges første produksjonsanlegg for flytende hydrogen til det maritime markedet.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Som Energiteknikk tidligere har omtalt ble i 2019 et konsortium ledet av BKK tildelt midler av den offentlige finansieringsordningen Pilot-e for å utvikle en komplett forsyningskjede for flytende hydrogen til maritime applikasjoner i Norge. Mongstad Industripark i Nordhordland er nå valgt som lokasjonskandidat for produksjonen og flytendegjøringen av hydrogenet. Anlegget kan...
Artikkelen er 430 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.