Trollstasjonen på Antarktis.
Foto: Islarsh/Wikimedia Commons

Regjeringen foreslår å bevilge 23,8 millioner kroner til nytt nødaggregat til Trollstasjonen i Antarktis i revidert nasjonalbudsjett.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

Det melder Klima- og miljødepartementet i en pressemelding i forbindelse med fremleggelsen av revidert nasjonalbudsjett. Aggregatet vil ha kapasitet til å forsyne hovedbygningen med lys og varme, og alle de andre tekniske installasjonane på stasjonen med tilstrekkelig strøm i en nødsituasjon. Norges helårlige forskingsstasjon Troll er den sentrale plattformen for norsk forsking i Antarktis....
Artikkelen er 81 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.