Sjur Messel Nafstad fra Powel og Atle Ripegutu fra Agder Energi Nett (t.h.) snakker om teknologiutviklingen som skal hjelpe nettselskapet til å takle fremtidens DSO-rolle.
Foto: Powel

​Må regne på kraftsystemet i sanntid.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Overgangen til et mer elektrifisert samfunn med mer uregulerbar kraft og forbrukerfleksibilitet gjør at fremtidens distribusjons-systemoperatører (DSO) vil få nye oppgaver og utfordringer. – Vi mangler gode verktøy for å overvåke og drifte et mer komplekst kraftsystem, sier Atle Ripegutu, som jobber med systemdrift i Agder Energi Nett, i en pressemelding. I forbindelse...
Artikkelen er 283 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.