Illustrasjonsfoto: Mørenett

I regionale distribusjonsnett må DSO få driftsmessig og økonomisk ansvar for flaskehalshåndtering, ifølge ekspertgruppe.

  • Tekst logo
  • Øyvind Lie

Olje- og energidepartementet har bedt Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE gjennomgå driftskoordineringen i kraftsystemet. For å få innspill til arbeidet satt RME ned en ekspertgruppe, hvor blant annet Jørgen Bjørndalen i DNV GL sitter. Gruppen anbefaler i sin rapport en rekke konkrete forslag som vil gi distribusjonssystemoperatørene (DSO) mer makt. DSO koordinerer Gruppen...
Artikkelen er 554 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.