Stålproduksjon
Stålproduksjon ved Celsas anlegg i Mo i Rana. Foto: Bjorn Leirvik, leirvikfoto.no/Celsa
Foto: Bjørn Leirvik, leirvikfoto.no/Celsa

Elektrolyseanlegg på opptil 50 MW skal gi mer klimavennlig stålproduksjon i Mo i Rana.

  • Øyvind Lie

Statkraft har inngått en intensjonsavtale med Nel for å utvikle et elektrolyseanlegg på opptil 50 MW til produksjon av det selskapet kaller grønt stål hos Celsa Armeringsstål i Mo Industripark i Mo i Rana i Nordland. Det «grønne» hydrogenet vil bli brukt i stålproduksjonen som et alternativ til fossile brensler,...
Artikkelen er 214 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.