Testsenteret på Mongstad.
Foto: TCM Mongstad

Regjeringen foreslår i Revidert nasjonalbudsjett å videreføre støtten til Teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad (TCM). Bevilgningen foreslås økt med 50 millioner kroner.

I mars ble staten og de industrielle selskapene enige om en ny driftsavtale for perioden fra utløpet av gjeldende avtale i august 2020 og ut 2023. Avtalen legger til rette for økt industri­deltakelse og -finansiering. Forslaget i revidert nasjonalbudsjett bidrar ifølge regjeringen til å sikre den videre driften. – Demonstrasjon av fangstteknologi...
Artikkelen er 217 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.